Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de hoofdinhoud

Aankondiging Middag van het Middensegment

Op maandag 23 januari 2017 van 14.00 tot 16.30 uur organiseert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de Middag van het Middensegment in CitySense, Utrecht. Het symposium is speciaal bedoeld voor beleidsbeslissers en –beïnvloeders op het gebied van wonen en ruimte bij gemeenten, corporaties, vastgoed- & eindbeleggers en Rijksoverheid.

Het middensegment van de woningmarkt staat in het centrum van de belangstelling. Steeds vaker zijn huishoudens aangewezen op de vrije huursector: ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning, maar niet voldoende om een koopwoning te financieren. Naar verwachting zal – doordat mensen steeds vaker van baan en/of relatie wisselen - de vraag naar woningen in het middensegment de komende jaren alleen maar verder toenemen.

Programma

Welke mogelijkheden zijn er - naast nieuwbouw en overdracht van sociale huurwoningen aan beleggers - om sneller op de groeiende vraag in te spelen, zonder de publieke belangen op de woningmarkt uit het oog te verliezen? Het PBL werkte in de beleidsstudie ‘Perspectieven voor het middensegment van de woningmarkt’ 4 denkrichtingen uit, die minister Stef Blok (BZK) op de Middag van het Middensegment in ontvangst zal nemen.

13.30 uur Ontvangst

14.00 uur Keynote van Martijn Eskinasi (senior-onderzoeker Woningmarkt PBL) en reflectie van Peter Boelhouwer (hoogleraar Housing Systems TU Delft)

15.00 uur Lagerhuisdebat met Lex de Boer (woningcorporatie Lefier), Henk Jagersma (Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN)), Paul Pruijmboom (zakenbank Kempen & Co), Michel Post (bewonersplatform BoEx), Rob Haans (woningcorporatie de Alliantie) en Paulus Jansen (wethouder Utrecht) en discussie met de zaal o.l.v. Anouschka Laheij.

16.00 uur Aanbieding beleidsstudie ‘Perspectieven voor het middensegment van de huurwoningmarkt’ door Hans Mommaas (directeur PBL) aan minister Blok, gevolgd door zijn reactie.

16.30 uur Borrel

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met evenementen@pbl.nl