Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de hoofdinhoud

Welk product, welke impact?

Infographic | 18-12-2012
Pagina 'Welk product, welke impact' uit 'Nederland Verbeeld'

Als we minder vlees eten, zijn we voor onze eiwitten aangewezen op andere voedingsmiddelen. Aan de Wageningen UR buigen voedingswetenschappers zich over de potentie van algen, zeewier en insecten en ontwikkelen zij alternatieve voedselproducten. De krekelkroket, bijvoorbeeld.

Brondata

Bewerking PBL

Milieudruk: Agri-Foodprint en rapport Blonk Consultants uit 2008

Verzadigd vet

RIVM NEVO (Nederlands Voedingsstoffen bestand)

Gerelateerde publicaties

Gebruik infographics

Tenzij anders vermeld, is op deze infographic de ‘creative commons’ licentie naamsvermelding (CC-BY) van toepassing. Voor meer informatie over deze licentie en gebruik van de infographic, kunt u contact opnemen met onze beeldredactie (beeldredactie@pbl.nl).