PBL-academielezing Manish Bapna (WRI)

Gaan de klimaatafspraken uit Parijs samen met economische groei? Welke rol spelen financiële instellingen bij de transitie naar een klimaatneutrale economie? Op dinsdag 30 mei 2017 geeft Manish Bapna (Managing Director, World Resources Institute) de PBL Academielezing: ´The New Economy: Aligning Growth, Climate Action and Sustainable Development'.

Tijdens de PBL Academielezing zal Manish Bapna betogen dat overheden een grote rol kunnen spelen in het stimuleren van brede groei en het implementeren van maatregelen, door het financiële systeem te hervormen, nieuwe bedrijfskundige modellen te bouwen en investeringen in infrastructuur en innovatie te verhogen.

Programma 30 mei

14.30 Ontvangst met koffie en thee

15.00 Lezing Manish Bapna, reflectie en discussie

17.00 Netwerkborrel

Directeur prof. Hans Mommaas is uw gastheer. De voertaal van de lezing is in het Engels.

Over Manish Bapna

Manish Bapna is managing director van het World Resources Institute (WRI). Voordat hij bij de WRI kwam was hij directeur van het non-profit Bank Information Centre (BIC), wiens missie is het beschermen van (mensen-)rechten en het versterken van duurzaamheid in de projecten en het beleid van internationale financiële instellingen. Daarvoor was hij senior econoom bij de Wereld Bank. Manish Bapna zit in de raad van bestuur van Oxfam America en is Co-Chair van het Open Government Partnership.

Het World Resources Institute (WRI) is een mondiale denktank die onderzoek doet naar de nexus tussen milieu, economie en welzijn. De WRI en het PBL werken al lang samen, met name op het gebied van klimaat en water.

Aanmelden

Als u de lezing wil bijwonen, kunt u het aanmeldformulier invullen.

De lezing vindt plaats in de seminarzaal van ‘B30’ waar het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is gehuisvest. Adres: Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag.

Gerelateerd

Over het onderwerp:

Duurzame ontwikkeling

Door duurzame ontwikkeling wordt voorzien in de behoeften van de huidige generatie zonder dat daarmee de behoeften van toekomstige generaties in gevaar worden gebracht.

Meer over duurzame ontwikkeling