Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving

Naar het hoofdmenuNaar de hoofdinhoud

Nieuws

Aangrijpingspunten voor een meer circulaire voedselketen

20-06-2016

Het PBL heeft in kaart gebracht welke samenhangende aanpak nodig is om de voedselketen meer circulair te maken. De policy brief Voedsel voor de circulaire economie onderscheidt 3 aangrijpingspunten: duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen, beperken van voedselverspilling en optimaliseren van het gebruik van reststromen.

Mommaas houdt Boekmanlezing 2016

19-06-2016

Hans Mommaas (tevens hoogleraar Regional Sustainability Governance aan Tilburg University) verdedigt in de Boekmanlezing 2016 het belang van kunst en cultuur voor de stad en haar toekomstige inwoners. Wat is er nodig om steden leefbaar te houden? Welke rol kunnen kunst en cultuur daarin spelen?

Feiten en cijfers over natuur, milieu en ruimte in een nieuw jasje

15-06-2016

Voor iedereen op zoek naar feiten en cijfers over het milieu, de natuur, en ruimtelijke inrichting is er de website Compendium voor de Leefomgeving. Op 14 juni is een compleet nieuwe versie van dit online naslagwerk gelanceerd.

Onder de aandacht

Waarom een circulaire economie?

Deze longread van het PBL belicht alle aspecten van de circulaire economie in Nederland. Tekst wordt afgewisseld met heldere infographics.

Steden in Nederland en Europa

Het PBL bracht aan de hand van 25 infographics domeinen als demografie, economie, duurzaamheid en sociale vraagstukken van Europese en Nederlandse steden in beeld.

PBL op IABR 2016

Op de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR 2016) presenteert het PBL een interactieve installatie waar bezoekers een beeld krijgen van het veranderend werklandschap van Nederland. De IABR duurt van 23 april tot en met 10 juli 2016.

    Themasite over waterveiligheid

    Nederland is een veilige delta. Toch zijn overstromingsrampen met duizenden slachtoffers hier niet uit te sluiten. Deze 1-paginawebsite laat de mogelijkheden zien om de maatschappelijke ontwrichting van overstromingen tegen te gaan.

    Energietransitie: Joulebak 2050

    In deze interactieve website ligt de nadruk op de technologische vernieuwing die energietransitie brengt, en wat daarbij komt kijken. Technieken die Nederland kunnen brengen naar een koolstofarme toekomst komen aan bod in teksten, infographics en animatiefilmpjes.