Webinar: Europees Onderzoeksprogramma ESPON

Waarschuwingsbericht

Aanmelding via dit formulier is gesloten.

Hoe verhouden Nederlandse regio’s zich tot Europese regio’s? Welke ruimtelijke structuren en uitdagingen zijn er binnen Europa? Hoe kan Europa de sociaaleconomische ongelijkheid, de energietransitie en klimaatproblemen aanpakken op een manier die rekening houdt met de grote verschillen tussen landen en regio’s? Wat is de ruimtelijke impact van nieuw EU-beleid? Hoe kunnen Europese landen en regio’s van elkaar leren? Met dit soort vragen houdt ESPON zich bezig. Tijdens het webinar op 13 september zullen PBL-onderzoekers David Evers en Arjan Harbers meer over dit Europese onderzoeksprogramma vertellen en over recente resultaten. U bent daarvoor van harte uitgenodigd.

In dit beknopte online seminar, bedoeld voor onderzoekers en beleidsmakers in Nederland, introduceren de PBL-onderzoekers ESPON door een overzicht te geven van beeldbepalende projectresultaten en de doelen van het huidige werkprogramma. Tevens beschrijven ze de mogelijkheden voor Nederlandse onderzoekers om mee te doen aan ESPON-onderzoek en voor beleidsmakers om ESPON-onderzoek aan te vragen. Aansluitend aan de presentatie is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

ESPON logo

Agenda

Tijd Programmaonderdeel
09:30 Presentatie David Evers (PBL) over het huidige werkprogramma en de mogelijkheden van deelname
10:00 Q & A onder leiding van Arjan Harbers (PBL)
10:30 Einde

Lees meer in het blog over ESPON.

Aanmelden

Aanmelden via het aanmeldformulier is niet meer mogelijk; wilt u zich echter toch nog aanmelden voor dit evenement, stuur dan graag een e-mail naar: PBL-evenementen@pbl.nl