Nacht van de Leefomgeving 2020

De leefomgeving van Nederland staat onder druk. Klimaatverandering is steeds nadrukkelijker aanwezig, landbouw, natuur en bouw concurreren om ruimte. In ons rapport de Balans van de Leefomgeving 2020 wordt de stand van ons land in cijfers gevat, maar staat ook hoe burgers hun leefomgeving ervaren. Welke uitdagingen en wensen bestaan er in de samenleving over de leefomgeving, hoe kunnen problemen worden opgelost?

Tijdens de Nacht van de Leefomgeving 2020 wordt dieper ingegaan op beleid en maatschappelijke betrokkenheid richting een betere leefomgeving. Hoe bewust zijn burgers zich van problemen in hun leefomgeving en hoe makkelijk doen ze daar wat aan? Na een analyse van de stand van de leefomgeving zullen verschillende experts hun licht laten schijnen op keuzes en gedragingen van de burger. En op welke manier kan de overheid mensen meekrijgen in daadwerkelijk milieubewuster handelen?

AANMELDEN KAN ONDERAAN DEZE PAGINA.

Programma

20.00 De stand van de leefomgeving, door PBL-directeur Hans Mommaas
20.20 Reactie op het ontvangen rapport door staatssecretaris Stientje van Veldhoven (IenW)
20.30 Wat weet de burger van zijn leefomgeving, en welke keuzes maakt hij, door onderzoeker Jetske Bouma
20.40 Tegen welke drempels lopen burgers aan, signaleren prof. Linda Steg (omgevingspsychologie, RUG) en prof. em. Pieter Leroy (Milieu en Beleid, Radboud Universiteit)
21.05 Praktijkvoorbeeld
21.15 Reflectie op de avond door cabaretier Micha Wertheim
21.25 Borrel

Aanmelden

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *