PBL Academielezing Frank Elderson (DNB): Verduurzaming van de economie en de rol van de financiële sector

Hoe kan de financiële sector de transitie naar een duurzame economie optimaal ondersteunen? En wat is de rol van de overheid hierbij? Deze vragen staan centraal bij de PBL Academielezing van dit najaar: ‘Verduurzaming van de economie en de rol van de financiële sector’. De lezing wordt op 4 november van 11:00 tot 12:30 uur via livestream uitgezonden. Frank Elderson, directielid van DNB en voorzitter van het internationale netwerk van centrale banken en toezichthouders ‘Network for Greening the Financial System’, is hoofdspreker. Christiaan Rebergen, thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën, zal vervolgens een reflectie geven, net als Bas Rüter, directeur duurzaamheid bij de Rabobank.

De bijdrage van Frank Elderson volgt op meerdere DNB-publicaties over het thema duurzaamheid waaronder het rapport ‘Op waarde geschat’ uit 2019 en Biodiversiteit en de financiële sector: een kruisbestuiving? van dit jaar, samen met het PBL. Als toezichthouder op de Nederlandse financiële sector analyseert DNB de risico’s van ecologische en maatschappelijke uitdagingen voor Nederlandse financiële instellingen, zoals klimaatverandering, waterschaarste en biodiversiteitsverlies. Mede door DNB groeit de bewustwording van duurzaamheidsrisico’s in de financiële wereld. Internationale toezichthouders en de Europese Centrale Bank geven inmiddels concrete aanwijzingen voor hoe financiële instellingen met duurzaamheidsrisico’s om zouden moeten gaan.

U bent van harte uitgenodigd tot het bijwonen van deze inspirerende ochtend. De Academielezing is na een jarenlange traditie met veel aanwezigen in het Atrium van ons gebouw voor het eerst aangepast naar een online evenement. Mochten de coronarestricties nog versoepelen, dan zullen we u informeren dat er voor een beperkt aantal gasten alsnog plaats is.

Aanmelden

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *