PBL What Works school: Brede welvaart in tijden van Corona

Waarschuwingsbericht

Aanmelding via dit formulier is gesloten.

De coronapandemie dwingt beleid tot keuzes maken over wat belangrijk is voor de brede welvaart in Nederland en in de verschillende regio’s. Hoe kunnen regionale en nationale beleidsmakers deze keuzes onderbouwd en verantwoord maken? Dit vraagt om afwegingen over welke aspecten binnen de brede welvaart het belangrijkst zijn: gezondheid, economie of ook nog andere zaken? Maar ook inzicht in hoe brede welvaart kan worden vergroot, en in hoeverre daarbij rekening moet worden gehouden met de welvaart in andere regio’s of de toekomstige welvaart van de huidige jongeren. Deze vragen staan centraal tijdens de What Works school die het PBL organiseert op 8 en 9 december.

Op deze dagen delen twee vooraanstaande internationale wetenschappers hun inzichten op de ontwikkeling van en afweging tussen verschillende elementen van brede welvaart zoals economie, sociale ontwikkeling en gezondheid. Beiden hebben over deze onderwerpen in relatie tot Covid19 gepubliceerd:

  • prof. Marc Fleurbaey (Paris School of Economics),  heeft veelvuldig gepubliceerd over brede welvaart en de beleidsafwegingen daarbij;
  • Dorothée Allain-Dupré, hoofd van de OESO-onderzoeksafdeling naar decentralisatie en multi-level governance. 

Tijdens de school zal ook een link met de situatie in Nederland worden gelegd door enkele sprekers uit Nederland. Vervolgens gaan we in gesprek over hoe u als beleidsmaker deze inzichten kan toepassen bij het bevorderen van brede welvaart in uw regio. 

Vanwege de beperkingen door COVID19 is het gehele programma online. We doen er alles aan om het programma afwisselend en interactief te maken. 

De aanmelding via dit formulier is gesloten. Wilt u nog meedoen met de What Works school, stuur dan een mail naar evenementen@pbl.nl.