What Works school: brede welvaart en experimenteren met beleid in de regio

De regio’s staan voor grote uitdagingen. Demografische en technologische ontwikkelingen, maar ook de transities op het gebied van klimaat en energie, beïnvloeden het leven mensen in de regio. Het verandert hoe mensen wonen, werken, consumeren en zich verplaatsen. Dit heeft gevolgen voor de welvaart van de inwoners in de regio’s, nu en in de toekomst. Hoe kan hun welvaart worden behouden of vergroot? Deze vragen staan centraal tijdens de What Works school die het PBL organiseert.

Op deze dag laten prof. Kevin Morgan (Cardiff University en adviseur van de Europese Commissie), prof. Frank van Oort (Erasmus Universiteit), dr. Mark Thissen en dr. Anet Weterings (beiden PBL) zien hoe het staat met de welvaart in Nederlandse regio’s, waarom deze verschilt tussen regio’s en hoe experimenteel beleid een rol kan spelen bij de vormgeving van toekomstig beleid. Vervolgens gaan we in gesprek over hoe u als beleidsmaker kan bijdragen aan het vergroten (of behouden) van de brede welvaart in uw regio. Verdiep uw kennis, verbreed uw netwerk en laat u inspireren!

Aanmelden

De uitnodiging voor de What Works school is op persoonlijke titel. Deelname is gratis maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld u daarom zo snel mogelijk aan.

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *