Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Side event op COP12 over Integrated development and climate policies

Op 13 en 14 november organiseert het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) met een aantal partner-instituten een tweetal side events over de mogelijkheden om gelijktijdig ontwikkelings- en klimaatdoelstellingen te realiseren. MNP-medewerker Dr. Bert Metz presenteert de resultaten van een internationale workshop over dit onderwerp die in september 2006 in Parijs gehouden is.

Hoe gelijktijdig ontwikkelings- en klimaatdoelstellingen te realiseren?

Op 13 en 14 november organiseert het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) met een aantal partner-instituten een tweetal side events over de mogelijkheden om gelijktijdig ontwikkelings- en klimaatdoelstellingen te realiseren. MNP-medewerker Dr. Bert Metz presenteert de resultaten van een internationale workshop die in september 2006 in Parijs gehouden is, met als titel ‘Integrated development and climate policies: how to realise benefits at national and international level’.

De side event gaat in op de lessen die getrokken kunnen worden uit landen-studies om binnen nationaal beleid doelstellingen voor ontwikkeling en klimaat te laten samengaan, hoe veel belovende opties opgeschaald kunnen worden met ondersteuning van internationale organisaties en hoe internationaal beleid de implementatie van geïntegreerd ontwikkelings- en klimaatbeleid kan ondersteunen.

De resultaten van deze workshop “Integrated Development and Climate policies: how to realise benefits at national and international level?” die 20-22 september 2006 in Parijs gehouden is, zijn samengevat in een 'policy brief'.

Meer informatie over het programma "Development and Climate" waarin MNP participeert is te vinden op http://www.developmentfirst.org