Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de hoofdinhoud

Bevolkingsgroei in droge gebieden

Infographic | 31-07-2017

Aanzienlijke toename bevolking verwacht in droge gebieden

De bevolking in droge gebieden zal naar verwachting toenemen met 40% tot 50%,  van 2.7 miljard in 2010 tot 4.0 miljoen in 2050. Dit is een veel snellere toename dan de 25% stijiging in niet-droge gebieden. In Zuid-Azië is de stijging in absolute termen het sterkst met een geschatte toename van 500 miljoen mensen. In Afrika ten zuiden van de Sahara zal de bevolking in droge gebieden naar verwachting bijna verdubbelen.

Deze toename wordt vooral veroorzaakt door bevolkingsgroei in al bestaande droge gebieden en in veel mindere mate door uitbreiding van droge gebieden onder invloed van klimaatverandering. Echter, zullen de risico’s en impacts die met klimaatverandering in droge gebieden gepaard gaan in de toekomst dus wel veel meer mensen raken.

Gebruik infographics

Tenzij anders vermeld, is op deze infographic de ‘creative commons’ licentie naamsvermelding (CC-BY) van toepassing. Voor meer informatie over deze licentie en gebruik van de infographic, kunt u contact opnemen met onze beeldredactie (beeldredactie@pbl.nl).