Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de hoofdinhoud

Kosten, informatie en comfort zijn net zo belangrijk als tijd

Infographic | 14-10-2014
Kosten, informatie en comfort zijn net zo belangrijk als tijd

Bij reizen gaat het niet alleen om de tijd die je kwijt bent. Andere factoren spelen ook een rol. Bijvoorbeeld hoeveel de benzine, het treinkaartje of het parkeren kost. Maar ook de kwaliteit van de informatie over de reis is relevant en het comfort van de reis. Een goede routeplanner en informatie over calamiteiten kan stress reduceren. Comfortabel kunnen zitten maakt een treinreis aangenamer dan moeten staan en een filmpje kunnen kijken onderweg heeft ook effect op de beleving. Dit alles beïnvloedt de keuzes die mensen maken en daarmee de mate van bereikbaarheid die ze ervaren.

Brondata

Annema, J.A. (2009) Weerstanden van verplaatsingen: tijd, geld en moeite. In: Wee, B. van en J.A. Annema (red.) Verkeer en vervoer op hoofdlijnen. Bussum: Uitgeverij Couthino.

Gebruik infographics

Tenzij anders vermeld, is op deze infographic de ‘creative commons’ licentie naamsvermelding (CC-BY) van toepassing. Voor meer informatie over deze licentie en gebruik van de infographic, kunt u contact opnemen met onze beeldredactie (beeldredactie@pbl.nl).