PBL-miniconferentie: Buitenlandse kenniswerkers in Nederland

13-10-2014 | Nieuwsbericht

Het PBL organiseert op dinsdag 18 november 2014 een miniconferentie over buitenlandse kenniswerkers in Nederland. Dit zijn hoogopgeleide arbeidskrachten die ervoor kiezen om (tijdelijk) in ons land te komen werken. Op de conferentie zal PBL-onderzoeker Otto Raspe de resultaten presenteren van een uitgebreid onderzoek naar buitenlandse kenniswerkers in Nederland, dat half november uitkomt.

Migratie van hoogopgeleide arbeidskrachten heeft de afgelopen decennia een hoge vlucht genomen. Ook ons land trekt steeds meer kenniswerkers. Toch blijven we hierin achter bij andere landen. Wat weten we eigenlijk van de buitenlandse kenniswerkers in Nederland? Waar komen ze vandaan en in welke sectoren werken ze? Wat brengt hen naar Nederland? En wat kunnen overheden en bedrijfsleven doen om de juiste mensen aan te trekken?

Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten door Otto Raspe komen er nog andere sprekers uit wetenschap en praktijk aan het woord en gaan we met het publiek in discussie.

Deze miniconferentie wordt georganiseerd in samenwerking met de Regional Science Association (RSA NL).

Waar en wanneer?

Dinsdag 18 november van 15.00 – 17.00 uur. Zaal open vanaf 14.30 uur, na afloop borrel. Locatie: Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), Prinsessegracht 23, 2514 AP Den Haag. Toegang gratis.