PBL-Academie Lecture Mariana Mazzucato uitgesteld tot 27 maart 2015

20-10-2014 | Nieuwsbericht

De PBL-Academie lecture van professor Mariana Mazzucato is uitgesteld tot vrijdag 27 maart 2015. Ook de locatie is veranderd: de lezing zal nu plaatsvinden in de Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag. Professor Mazzucato moest helaas afzeggen voor donderdag 11 december 2014. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de oorspronkelijke datum ontvangt een persoonlijk bericht.

Dat de staat een grote rol heeft bij succesvolle innovaties heeft professor Mariana Mazzucato in ‘The Entrepreneurial State’ uiteengezet. Op 27 maart 2015 zal zij spreken over de ‘The Green Entrepreneurial State’. In deze lezing gaat zij onder meer in op de volgende vragen: is bij eco-innovatie de noodzaak voor een ondernemende overheid groter dan bij gewone innovatie? Wat lijken slimme opties voor de overheid om eco-innovatie te bevorderen? En wat kunnen we daarbij leren van ervaringen in andere landen?

Als uw gastheer en directeur van het PBL leidt Maarten Hajer de bijeenkomst in. Aansluitend op de Lecture vormt een reflectie hierop door professor Peter van Lieshout de opmaat tot een debat met de zaal.

Waar en wanneer?

Vrijdag 27 maart 2015, 15.00 – 17:00 uur (deur open om 14:30), gevolgd door een informele borrel.

Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag.

Aanmelden

Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden.