Bas Arts per 15 oktober Chief Scientist van het PBL

01-10-2018 | Nieuwsbericht

Bas Arts treedt per 15 oktober in dienst van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) als Chief Scientist.

Bas Arts (1961) heeft een MSc in de biologie en een PhD in de beleidswetenschappen (beide Radboud Universiteit Nijmegen). Hij was vanaf begin 2006 tot 1 juli 2018 leerstoelhouder van de vakgroep Bos- en Natuurbeleid van de Wageningen Universiteit. Naast zijn werk binnen het PBL blijft hij aangesteld als persoonlijk hoogleraar bosbeleid in Wageningen. 

Hij heeft zijn sporen verdiend op het gebied van zowel de beleidsanalyse als de beleidsevaluatie. Daarbij heeft Bas veel gepubliceerd (meer dan 150 publicaties).

Over zijn aanstelling als Chief Scientist zegt hij zelf: 'Na me jaren te hebben toegelegd op de wetenschappelijke relevantie van kennis, was ik nu toe aan het realiseren van maatschappelijke relevantie. Het PBL is precies de plek om dat te doen. Excellent onderzoek en tegelijkertijd heel beleidsrelevant. Bovendien spreken de PBL-thema’s me enorm aan, alsmede de relatie tussen kennis en beleid. Ik zie er dus naar uit de komende jaren bij te dragen aan de kwaliteit van het PBL-onderzoek en aan zijn onderzoekagenda.'