Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

PBL Academielezing “The Origin of Wealth” door Eric Beinhocker

Nieuwsbericht | 25-04-2011

Op donderdag 26 mei 2011 bezoekt Eric Beinhocker het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) voor een lezing over complexiteit, economie en klimaatverandering. Deze lezing is gebaseerd op zijn boek 'The Origin of Wealth (2006), maar met een specifieke verkenning van de betekenis voor beleid.

Beinhocker is senior adviseur en voormalig partner van McKinsey, en academisch verbonden (geweest) aan befaamde instituten als de Harvard Business School, MIT Sloan School of Management en het Santa Fe Instituut. Hij is één van de belangrijkste denkers op het gebied van complexiteit, economie, management en beleid. Beinhocker staat met één been in de academische wereld en met het andere been in de wereld van het bedrijfsleven, waardoor hij als geen ander in staat is om inzichten uit deze werelden te verknopen tot verfrissende, nieuwe inzichten.

De lezing begint om 15.00 uur in de Damesfoyer van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. U bent welkom vanaf 14:30 uur. De lezing zal gevolgd worden door een referaat en een discussie, waarna vanaf circa 17:00 uur volop gelegenheid is tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

U kunt zich voor de lezing aanmelden via academie@pbl.nl.Omdat het aantal plaatsen beperkt is, kunnen alleen geregistreerde genodigden worden toelaten. Voor meer informatie en met vragen kunt u eveneens op dit mailadres terecht.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting (070-3288688 of persvoorlichting@pbl.nl).