Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Excursie en perspresentatie rondom publicaties Nieuwe Steden

Nieuwsbericht | 17-09-2012

Trancity, het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het International New Town Institute presenteren op 26 september 2012 twee nieuwe publicaties: ‘Nieuwe Steden in de Randstad’ en de ‘Atlas Nieuwe Steden’. De presentatie vindt plaats in het Architectuurcentrum Makeblijde in Houten.

De ‘Atlas Nieuwe Steden’ is een uitgave van Trancity over verstedelijking van groeikernen. ‘Nieuwe Steden in de Randstad’ is een uitgave van het PBL over verstedelijking en suburbaniteit. Beide publicaties zijn geschreven door Arnold Reijndorp, Like Bijlsma en Ivan Nio en gebaseerd op onderzoek naar negen steden: Almere, Capelle aan den IJssel, Haarlemmermeer, Houten, Lelystad, Nieuwegein, Purmerend, Spijkenisse en Zoetermeer. De ‘Atlas’ bevat daarnaast speciaal gemaakte foto’s van Theo Baart.

Presentatie

Tijd: Inloop 16.00 uur, programma 16.30 tot 18.00 uur

Locatie: Architectuurcentrum Makeblijde in Houten

Programma:

  • Presentatie publicaties door de auteurs
  • Overhandiging eerste exemplaren
  • Reacties en discussie
  • Informele borrel

U bent van harte welkom bij de presentatie!

Aanmelden: info@trancity.nl o.v.v. presentatie 26/09.

Excursie

Voorafgaand aan de presentatie is er een excursie naar die plekken in de groeikernen waar kwaliteiten en toekomstperspectieven van het suburbane stad herkenbaar zijn. De auteurs geven op diverse locaties toelichting.

Tijdstip vertrek: 14.00 uur precies

Vertrekpunt: Architectuurcentrum Makeblijde in Houten

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de excursie. Let op: Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Graag hiervoor een apart mailtje sturen naar info@trancity.nl o.v.v. busexcursie 26/09. U ontvangt dan een bevestiging met het precieze programma.

Contact

Meer informatie over de publicaties en het programma vindt u op de website van Trancity.