Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Perslunch ECN en PBL over schoon, betrouwbaar en betaalbaar wereldenergiesysteem

Nieuwsbericht | 11-09-2012

Op donderdag 27 september wordt met een perslunch de Global Energy Assessment (GEA) toegelicht, zowel op internationaal als nationaal niveau. Geïnteresseerde mediavertegenwoordigers kunnen zich aanmelden.

De Global Energy Assessment (GEA), die in september is uitgekomen, is de meest uitgebreide en eerste volledig geïntegreerde wereldwijde verkenning van het mondiale energiesysteem. Het is een unieke inspanning: meer dan 500 wetenschappers, beleidsmakers, industrie- en energie-experts uit 70 landen hebben een scala van oplossingen bestudeerd voor een van de grootste uitdagingen waar de 21ste eeuw mee worstelt: toegang tot schone, betrouwbare en betaalbare energie voor iedereen. Wat moet er gebeuren om samenlevingen te helpen zich verder te ontwikkelen op een duurzame manier, wat zijn daarvan de kosten en baten

Deze perslunch geeft toegang tot een overzicht van de GEA door enkele van haar prominentste auteurs: Prof. Dr. Nebojsa Nakicenovic (Deputy Director, IIASA en Professor, Vienna University of Technology) en Prof. Wim Turkenburg (universiteit Utrecht). Zij maken de resultaten van de GEA inzichtelijk, zowel vanuit internationaal als Nederlands perspectief. Een gedeelte van de presentatie is in het Engels.

Er is ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen. De perslunch gaat direct vooraf aan een symposium waar de GEA uitgebreid zal worden besproken met wetenschappers en beleidsmakers.

Contact

Geïnteresseerde mediavertegenwoordigers kunnen contact opnemen met persvoorlichter van ECN, Florentine de Maar via telefoon: 088-5154050 of mail: demaar@ecn.nl.