Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Presentatie en discussie OECD Outlook 2050 op weg naar Rio+20

Nieuwsbericht | 19-03-2012

Simon Upton, directeur Milieu van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), presenteert op 3 april 2012 de OECD Outlook voor Nederlandse deskundigen en de pers in het Lucent Danstheater/Dr Anton Philipszaal in Den Haag. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Nationaal Platform Rio+20.

Sprekers zijn onder meer Louise Fresco, voorzitter Nationaal Platform Rio+20 en Ewald Wermuth, directeur Initiatief Duurzame Handel. Bernard ter Haar, directeur-generaal Milieu en Internationaal, reageert namens het ministerie van IenM op het rapport. Maarten Hajer, directeur PBL leidt de discussie.

Handreiking

De OECD Outlook, een gezamenlijke productie van de OESO en PBL, laat zien welke gevolgen demografische en economische trends hebben op het milieu. De Outlook verschaft beleidsmakers een praktische handreiking om een duurzamere weg in te slaan. De analyse in de Outlook past binnen de doelen en acties van de Europese Unie in aanloop naar Rio+20. Daarbij is vooral maatwerk van belang omdat acties en doelen moeten passen bij diverse landen en gebieden. Concrete zaken zijn bijvoorbeeld groene publieke aanbesteding, duurzame consumptie en productie en duurzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen.

Contact

U kunt zich inschrijven op de website van het Nationaal Platform Rio+20.