Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Symposium 'Making Cities = Making Regions: Metropoolregio Rotterdam Den Haag'

Nieuwsbericht | 26-03-2012

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) organiseert op vrijdagmiddag 27 april 2012 in het auditorium van het Nederlands Architectuurinstituut Rotterdam het symposium 'Making cities = Making regions' over de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Het zijn meer en meer de steden en stedelijke regio’s die sociale en economische ontwikkelingen drijven en waar de kansen op een werkelijk duurzame samenleving liggen. Reden voor de 24 steden in de regio Rotterdam - Den Haag om steeds meer samen te gaan werken.

Metropoolregio

Op 1 januari 2013 gaat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag officieel van start. Daarom is nu het moment om het debat te voeren over wat het betekent een metropoolregio te zijn voor de betrokken gemeenten, voor de provincie en voor de nationale overheid. Tijdens het debat op vrijdag 27 april wordt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag vergeleken met andere metropoolregio’s.

Atelier Stad

Het debat wordt georganiseerd op initiatief van ‘Atelier Stad’ – een samenwerkingsverband van het PBL en het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Aanmelden en programma

U kunt zich aanmelden via de website van de IABR. Daar vindt u ook het programma.

illustratie met contouren van de skyline van Rotterdam en Den Haag

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting (070-3288688 of persvoorlichting@pbl.nl).