Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Otto Raspe spreker bij Beeldenstormlezing 2013

Nieuwsbericht | 09-06-2013

Otto Raspe, senior onderzoeker bij het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is de 'key-note speaker' tijdens de zesde Beeldenstormlezing die AT Osborne Interim en Nyenrode Business Universiteit op op vrijdag 28 juni 2013 in het Koetshuis van AT Osborne in Baarn organiseren. Het thema van de lezing is: het maatschappelijke belang van de ruimtelijke economie.

Economisch en daarmee maatschappelijk succes is te relateren aan regionale, fysiek ruimtelijke en sociaal-economische omstandigheden waarin bedrijven functioneren. Gelijksoortige bedrijven zoeken elkaars nabijheid vanwege agglomeratievoordelen graag op. Om van elkaar te leren, gebruik te maken van een toegesneden arbeids- en woningmarkt en/of de aanwezigheid van op valorisatie gerichte kennisinstituten. Maar ook om beter zichtbaar te zijn als markt voor afnemers. Hierbij is van belang dat ook de ruimtelijke condities goed zijn; de zogenaamde ‘plaats-knoopwaarde’ hoog is. Het moet er goed toeven zijn, zowel zakelijk als privé. En goed bereikbaar, ook internationaal.

Otto Raspe gaat dieper in op de vraag hoe de ‘leef-woon-werk-verblijf’-ruimte en economie met elkaar samenhangen. Waarom is een eenduidig ruimtelijk-economisch beleid in een krachtig metropoliserende wereld van cruciaal belang voor Nederland? Hoe kan een rationele, nationale investeringsagenda eruit zien?

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting (070-3288688 of persvoorlichting@pbl.nl).