Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Het PBL en de PBL'ers wensen u prettige feestdagen!

Nieuwsbericht | 17-12-2014

Ook in de Kerst- en Nieuwjaarstijd verplaatsen veel Nederlanders zich. Het patroon is echter wat anders dan door het jaar heen: we doen relatief meer boodschappen ('winkelen'), gaan meer op bezoek bij familie en vrienden ('overige verplaatsingen'), wandelen wat vaker langs grachten dan wel door het bos of duiken in zee op Nieuwjaarsdag ('recreatie'). Velen van ons werken in deze dagen niet óf juist extra hard ('werk'); de kinderen hoeven niet naar school ('onderwijs').

Kerstkaart PBL

Maar hoewel we ons ook verplaatsen rond de jaargrens, we staan ook allemaal wel even stil. Om terug te kijken naar het afgelopen jaar, en vooruit naar het nieuwe. Ook bij het PBL doen we dit. 2014 was voor het PBL een prachtig jaar met vele rapporten die ertoe doen en diverse inspirerende symposia, zoals de Nacht van de Leefomgeving. De goede samenwerking met velen in maatschappij, beleid en andere onderzoeksinstituten heeft in belangrijke mate bijgedragen aan deze resultaten.

In het komende jaar continueren wij de samenwerking graag. Verder hopen wij dat opnieuw veel van het PBL-onderzoek zijn weg naar u vindt, in welke vorm dan ook -  en wij zien u graag bij onze bijeenkomsten. Met andere woorden: tot ziens in het nieuwe jaar. En hele fijne feestdagen toegewenst!