Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Aanmelden KNOOP! PUNT? 9 februari

Nieuwsbericht | 23-12-2014

Het PBL organiseert op maandag 9 februari 2015 samen samen met VerDuS, Rooilijn en Pakhuis de Zwijger het verdiepend en verknopend event 'KNOOP! PUNT? Realisatie van Transit Oriented Development in Nederlandse regio's'. Het is vanaf nu mogelijk u aan te melden op de website van Pakhuis de Zwijger. Hier vindt u ook meer informatie over het programma.

Slimme knooppunten – 'Transit Oriented Development' (TOD) – zijn een mogelijke oplossing voor het samen ontwikkelen van ruimte en infrastructuur, voor multimodaal reizen en het clusteren van voorzieningen voor wonen, werken, winkelen, recreëren. Knooppunten kunnen dus een belangrijk element zijn in de realisatie van duurzame stedelijke regio’s met een hoge kwaliteit van leven. Maar aan de knoop zitten haken en ogen. Wie heeft de regie? Wie betaalt wat? Hoe komt het van de grond? Er liggen kansen, maar hoe kunnen we die verzilveren?

SAVE THE DATE! 

Maandag 9 februari 2015

15.30 (inloop vanaf 15:00 uur) – 21.00 uur

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Gratis toegang

MIDDAG- EN AVONDPROGRAMMA

Op 9 februari knopen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam verschillende experts uit diverse organisaties hun kennis, ervaring en ideeën aan elkaar.

  • Het PBL organiseert een interactief debat naar aanleiding van twee recente publicaties waarin TOD een belangrijke rol speelt: ‘Kiezen en Delen’ en ‘Bereikbaarheid verbeeld’. Sprekers uit de hoek van wetenschap (Wendy Tan – RUG), Rijk (Donné Slangen – IenM), regio (nog onbekend) en bedrijfsleven (August Mesker – voormalig VNO-NCW) gaan met elkaar en met het publiek in gesprek.
  • De community GO Spoor (van Transumo Footprint en kennisinitiatief VerDuS, een samenwerking van NWO, Platform31 en het Rijk) brengt een manifest uit over de voorwaarden voor succesvolle Nederlandse implementatie van TOD en geeft verschillende vraagstukken en initiatieven een podium tijdens de ProjectenPitches. Vakblad Rooilijn, organisator van de Rooilijn Kenniskringen, ondersteunt dit seminar.

Pakhuis de Zwijger staat garant voor de logistiek.Het event start om 15.30 (inloop vanaf 15.00 uur) en eindigt om 21.00 uur, inclusief borrel (17:30-18:30) en diner.U bent van harte welkom om het hele event bij te wonen.Uiteraard kunt u ook kiezen voor alleen het middag- of alleen het avonddeel.

ZELF EEN PROJECT PITCHEN?

Wilt u ’s avonds zelf een project pitchen? Stuur een mail aan Edwin van Uum, edwin@noordzuiden.nl.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting (06-11723301 of persvoorlichting@pbl.nl).