Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

PBL-directeur Maarten Hajer hoofdcurator IABR-2016-

Nieuwsbericht | 02-09-2014

Vandaag heeft de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) prof.dr. Maarten Hajer benoemd tot hoofdcurator van de IABR-2016-. Maarten Hajer zal deze functie vervullen naast zijn werk als directeur van het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving).

De grote uitdaging van de IABR-2016- is om op vernieuwende en inspirerende wijze verbindingen te leggen tussen kennis, beleid en samenleving voor wat betreft ruimtelijke ontwikkelingen. Het thema van de in mei 2016 te openen zevende IABR is ‘The Next Economy’. Toekomstverkenningen, transitiedenken en ontwerpend onderzoek staan hierbij centraal.

 

De wisselwerking tussen veranderingen in de economische structuur en de ruimtelijke ontwikkeling van steden is een onderwerp dat nauw aansluit bij het onderzoeksterrein van het PBL en van Maarten Hajer in het bijzonder. Zo heeft Hajer dit jaar samen met PBL-onderzoeker Ton Dassen het boek ‘Smart about cities - Visualising the Challenge for 21st Century Urbanism’ uitgebracht, in het kader van de IABR-2014- (Nederlandse versie: ‘Slimme steden – De opgave voor de 21e-eeuwse stedenbouw in beeld’).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eva Vrouwe (pers@iabr.nl of 010-2060033).