Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

PBL partner van IABR 2014

Nieuwsbericht | 07-02-2014

Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is één van de ruim 40 bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden, kennisinstituten en culturele instellingen die inhoudelijk bijdragen aan IABR–2014–URBAN BY NATURE.

De IABR (Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam) zet ontwerpend onderzoek in bij de opgave een goede balans te vinden tussen mens, milieu en welvaart. Tijdens de IABR–2014– onderzoekt de IABR, samen met het PBL en andere partners, de veranderende relatie tussen stad en natuur. De partners onderschrijven de visie van de IABR dat we de milieuproblemen in deze wereld alleen kunnen oplossen als we de problemen in de stad oplossen. Onze wereld verstedelijkt in rap tempo en de scheidslijn tussen stad en natuur vervaagt razendsnel. Vanaf 29 mei 2014 is het resultaat te zien in de vorm van een grote tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam, die daarmee voor het eerst in zijn bestaan volledig in het teken staat van één thema.

Bijdrage PBL

De bijdrage van het PBL bestaat uit het leveren van de wetenschappelijke cijfers over tien ‘stofstromen’ die door de stad razen. Deze cijfers zijn te zien in de vorm van 50 infographics op de tentoonstelling. Daarnaast organiseert het PBL in de Kunsthal twee debatten: op 5 en 19 juni tussen 15:00-17:00 uur. Meer informatie over de bijdrage van het PBL vindt u vanaf 20 februari op www.pbl.nl/iabr. Vanaf die datum kunt u zich ook aanmelden voor de symposia.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting (070-3288688 of persvoorlichting@pbl.nl).