Tijd voor samenwerking in klimaatbeleid
Nu zowel in Duitsland als Nederland een nieuwe regering aan de slag gaat, is het volgens Pieter Boot tijd dat beide landen in hun klimaatbeleid met elkaar gaan samenwerken.

Nu zowel in Duitsland als Nederland een nieuwe regering aan de slag gaat, is het volgens Pieter Boot tijd dat beide landen in hun klimaatbeleid met elkaar gaan samenwerken.
Nederland als EU-land met het grootste aandeel aardgas in de brandstofmix doet er volgens Pieter Boot goed aan te bedenken hoe we daarmee de komende decennia willen omgaan en daar een openbaar debat over te voeren.
Het elektriciteits- en gasnet is volgens Pieter Boot medebepalend geworden voor de snelheid van de energietransitie. Toen de huidige ordening van het energiesysteem ontworpen werd, was het netwerk van elektriciteit en gas niet meer dan een stiefkindje van het beleid....
Pieter Boot geeft antwoord op de vraag hoe ver we eigenlijk zijn met de verduurzaming van woningen.
Pieter Boot behandelt het Europees Energiehandvest, dat 30 jaar geleden in Den Haag werd ondertekend om de Oost-Europese energiesector te versterken.
Pieter Boot stelt de vraag of Nederlanders niet over generatiegerechtigheid spreken omdat wij zo anders over klimaatbeleid denken dan Duitsers, of omdat het niet bij ons zou passen?
De energietransitie in de gebouwde omgeving is een ingewikkeld vraagstuk. Pieter Boot schetst de voorwaarden om er een succes van te maken.
Wat is er bij onze buren aan de hand? Pieter Boot belicht drie opmerkelijke gebeurtenissen in het Duitse energie- en klimaatbeleid.
De aanpak van een nieuw klimaatpakket, dat in juni door de Europese Commissie wordt gepresenteerd, is volgens Pieter Boot een mooie gelegenheid voor meer samenwerking tussen België en Nederland.
Pieter Boot buigt zich over de klimaat- en energieparagrafen van de net verschenen analyse van verkiezingsprogramma’s door het CPB en het PBL.