Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de hoofdinhoud
Fiscale vergroening

Herman Vollebergh gevraagd als Fellow van CESifo

Nieuwsbericht | 11-10-2012

Herman Vollebergh (PBL) is gevraagd als Fellow van het CESifo/Ifo Institute in München. Dit is één van de belangrijkste economische onderzoeksinstituten in Duitsland. Het heeft een uitgebreid internationaal netwerk van economen die na een verblijf op het instituut gevraagd worden deel te nemen aan het ‘CESifo Research Network’ van het ‘Center for Economic Studies of the University of Munich (LMU)’.

Een relatief nieuw gebied in dit netwerk betreft de ‘Energy and Climate Economics’ groep waarvan Prof.dr. M. Hoel (Universiteit Oslo) de leiding heeft. Hierbij zijn economen uit voornamelijk de EU en de VS aangesloten. Jaarlijks vindt een conferentie plaats waarbij alle fellows kunnen deelnemen. Uitdrukkelijk is het ook de bedoeling om waar mogelijk te komen tot samenwerking met de onderzoeksgroep op het Ifo instituut onder leiding van Prof.dr. K. Pittel.

Herman Vollebergh is senior projectleider bij het PBL sinds 2007 en adviseert onder meer Commissaris van Milieu van de Europese Unie J. Potocnik over zijn ‘Resource Efficiency’ strategie. Verder is hij Associated Research Fellow van CentER Tilburg School of Economics en Tilburg Sustainability Centre van de Universiteit van Tilburg en was hij Visiting Research Fellow van de University of Oxford.