Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de hoofdinhoud
Ruimtelijke ontwikkeling

PBL zoekt jonge vakgenoten voor hackathon toekomstverkenning ruimte

Nieuwsbericht | 16-10-2017

Hoe zien onze steden er in 2050 uit? En hoe bewegen we daar dan in rond? PBL zoekt jonge vakgenoten die het denken hierover op scherp willen zetten in een hackathon op 7 december 2017. Iets voor jou?

Ruimtelijke Verkenning 2018

Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) werkt aan de Ruimtelijke Verkenning 2018. Hiervoor verkennen we mogelijke toekomsten voor verstedelijking, mobiliteit en infrastructuur in Nederlandse stedelijke regio’s in 2050. Met de verkenning wil het PBL bijdragen aan het debat over stedelijke regionale ontwikkeling en het mobiliteits- en bereikbaarheidsvraagstuk. En zo politici, bestuurders en beleidsmakers helpen bij visievorming voor het omgaan met toekomstige vraagstukken in de regio.

Toekomstscenario’s voor verstedelijking en mobiliteit

Hoe ziet die toekomst van verstedelijking en mobiliteit in Nederland er dan uit? Begin december gaan we met een groep gerenommeerde denkers aan de slag om toekomstscenario’s voor verstedelijking en mobiliteit in Nederlandse stedelijke regio’s te ontwikkelen.

Parallel aan deze sessie houden we een hackathon met jonge vakgenoten waar jij aan mee kunt doen.

Opzet hackathon

Doel: een frisse blik op de toekomst bieden en zo de denkers scherp te houden bij het werken aan toekomstscenario’s voor verstedelijking, mobiliteit en infrastructuur in 2050.

Wie zoeken we? Jonge vakgenoten (je bepaalt zelf of je tot deze groep behoort!) met een eigen kijk op de toekomst van de stad en mobiliteit die op donderdag 7 december 2017 hun denk- en verbeeldingskracht willen inzetten voor deze opgave. In duo’s werk je aan spannende ideeën die je aan het einde van de dag deelt met de groep die bezig is met scenario-ontwikkeling.

Wat bieden we? Een inspirerende dag waarin je kennismaakt met vakgenoten en een mooie, diverse groep goed ingevoerde (dwars)denkers over verstedelijking en mobiliteit. Uiteraard is de dag geheel verzorgd. Er is tevens een vergoeding beschikbaar voor reiskosten.

Hoe doe je mee? Er is plek voor 8 jonge vakgenoten. Wil je kans maken om daar bij te horen? Laat ons dan uiterlijk maandag 13 november 2017 weten waarom we jou zouden uitnodigen.

Dit is wat we van je willen weten:

  • Welke ontwikkeling vind jij relevant en inspirerend voor de toekomst van steden in NL in relatie tot mobiliteit? Laat dit zien aan de hand van een filmfragment. Dit mag bestaand materiaal zijn of je mag het zelf maken.
  • Waarom is dit een relevante ontwikkeling? Beschrijf de relevantie op maximaal ½ A4.
  • Waarom wil jij meedoen? Beschrijf je motivatie op maximaal ½ A4.
  • Voeg een beknopt curriculum vitae (maximaal 1 A4) toe.

Je stuurt bovenstaande info aan Ties Blaauw (ties.blaauw@wing.nl) o.v.v. PBL Hackathon en jouw naam. Ken je iemand die past bij de hackathon? Stuur dit bericht dan gerust door.

Uiterlijk 24 november 2017 hoor je of je geselecteerd bent. Daarna ontvang je het programma, de definitieve deelnemerslijst en nadere informatie over de bijeenkomst en locatie.

Contact

Meer informatie over de Ruimtelijke Verkenning 2018: Daniëlle Snellen en David Hamers (projectleiding).