Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de hoofdinhoud

Vraag en antwoord over Voedsel

De Nederlandse huishoudens gooien jaarlijks voor ongeveer 2,5 miljard euro aan eetbaar voedsel weg. Dit komt overeen met ongeveer 0,8 miljoen ton voedsel (Soethoudt en Bos-Brouwers, 2014).  Voedselverspilling is het vermijdbare verlies van...lees meer

Biologische groenten en fruit bevatten geen resten van gewasbeschermingsmiddelen en over het algemeen meer vitamine C en bioactieve stoffen (zoals anti-oxidanten) dan niet-biologische producten.  De claim dat biologische producten gezonder...lees meer

Toetsing aan gezondheidsnormen laat zien dat het Nederlandse voedselpakket in de periode 2003-2010 veiliger is geworden. Ook is het aandeel overschrijdingen van de zogenoemde residunorm in het Nederlandse voedselpakket in diezelfde periode met 70...lees meer

Anders consumeren kan op drie manieren bijdragen aan een oplossing voor de diverse duurzaamheidsproblemen. Ten eerste kan het terugdringen van de consumptie van dierlijke eiwitten bijdragen aan het verminderen van de druk op schaarse hulpbronnen...lees meer