Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Willem Verhagen

Wetenschappelijk onderzoeker Global land outlook project & IMAGELand team. Ontwikkelen van effecten land management en restoratie op land degradatie
Sector Klimaat, Lucht en Energie

NaamWillem Verhagen

Telefoon0612986857

E-mailadreswillem.verhagen@pbl.nl

Binnen het BPL werk ik op het Global land outlook project. Dit project heeft ten doel om de effecten van sustainable land management en restoratie op land degradatie door te rekenen. Dit doen we met behulp van IMAGE. In mijn werk focus ik mij op het ontwikkelen van een land management module binnen IMAGE voor toepassing in GLO en in andere projecten. De resultaten van dit werk zullen gepresenteerd worden aan de UNCCD en geven een eerste beeld van de mogelijkheden van "duurzaam landgebruik" voor het tegengaan en herstellen van land degradatie.

Voordat ik bij het PBL kwam werken heb ik cum laude master behaald in Sustainable Development (global change and ecosystems) aan de Universiteit Utrtecht. Daarna heb ik gewerkt als promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Mijn onderzoek richtte zich op het ontwikkelen van optimaal beleid voor bescherming en herstel van land voor ecosysteem diensten. Daarnaast heb ik als gast-onderzoeker bijb SESYNC meegewerkt aan een studie naar de effecten van land management op de biodiversiteit en (landbouw)productie.

Opleiding

  • Master Sustainable Development (cum laude), Utrecht University
  • Bachelor Aarde en Economie (VU Amsterdam)