Achtergronden: Kijkend naar Nederland

30-10-2007 | Publicatie

Hoe verandert de ruimte? Hoe verandert het gebruik van de ruimte? Hoe veranderen de ideaalbeelden van de ruimte? En hoe verandert de identiteit van de gebruiker van de ruimte?

Over het op deze manier kijken naar en zien van Nederland, en de veranderingen in die beelden, schrijven zes deskundigen in deze bundel een interessant essay. Peter Peters over een ander perspectief op de mobiliteit, David Hamers over de dagelijkse gebruikers van verstedelijkte regio's, Herman Pleij over de historisering van het landschap, Han Lörzing over het landschap als themapark, Arnold Reijndorp over de stedelijkevernieuwingspolitiek: kruitvatwijken of kruidvatwijken, en Wouter Vanstiphout over de invloed van de brandings- en identiteitsindustrie op de woningcorporaties in het bijzonder en op de volkshuisvesting in het algemeen.

De serie 'achtergronden' wordt uitgegeven bij NAi Uitgevers te Rotterdam en zijn te bestellen via de boekhandel, telefonisch bij NAi Uitgevers (010 4401203) en via de website van het NAi.