PBL-symposium over stedelijke ongelijkheid: De verdeelde triomf

Nieuws

Steden zijn belangrijk voor economische groei. De stad trekt als een magneet mensen en bedrijven aan. Men spreekt wel van de triomf van de stad. Maar profiteren wel alle steden en inwoners van deze tendens? En hoe werkt dit binnen de stad uit? Het PBL organiseert op dinsdag 8 maart een symposium over economische ongelijkheid tussen en binnen steden: De verdeelde triomf.

PBL-onderzoekers Otto Raspe en Edwin Buitelaar presenteren de resultaten van nieuw onderzoek, waarvoor Nederlandse steden onder de loep zijn genomen. Welke steden floreren het meest? En daalde daar ook de werkloosheid? Welke groepen profiteren van de economische groei en welke niet? En waar is sprake van toenemende ongelijkheid of segregatie?

Maarten van Ham, hoogleraar Stedelijke Vernieuwing en Wonen aan de TU Delft, zal ingaan op de toenemende segregatie in Europese steden en geeft vanuit dat perspectief een reflectie op het PBL-onderzoek: De verdeelde triomf.

Daarna gaan we onder leiding van moderator Ruben Maes en PBL-directeur Hans Mommaas de dialoog aan met het publiek. Is toenemende ongelijkheid een probleem, dat aangepakt moet worden? En zo ja, wat is de beste aanpak?   

Waar en wanneer?

Dinsdag 8 maart, van 14.00 tot 16.30 uur, aansluitend borrel. Huis Utrecht, Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht. Deze locatie ligt op loopafstand van Station Utrecht Centraal.