Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Uitnodiging bijeenkomst 'Vormgeven aan de spontane stad'

Nieuwsbericht | 08-10-2012

Platform31, Urhahn Urban Design en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) organiseren op 30 oktober 2012 de interactieve bijeenkomst 'Vormgeven aan de spontane stad. Hoe werkt organische gebiedsontwikkeling in de praktijk?' in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Aanleiding voor de bijeenkomst is het verschijnen van twee publicaties over organische ontwikkeling: Vormgeven aan de spontane stad van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en Urhahn Urban Design en Ruimte voor initiatief van Nirov | Platform31. Aanwezigen krijgen beide publicaties mee naar huis.

Inhoudelijke verdieping, stellingname en interactie staan deze middag centraal: u gaat direct in gesprek met initiatiefnemers, beleidsmakers en investeerders uit de praktijk van organische gebiedsontwikkeling. Met onder andere Marlies Geijsel (gebiedsmanager Amstel III), Dennis Westerop (Peak Development), Saskia Beer (Glamourmanifest), Frederique Kreeftenberg (Buro ZOOOI), Jeroen van der Kraats (TCN), Jan Oosterkamp (BugelHajema) en Martine van der Griendt-Slobbe (NS Stations).

  • Sjoerd Feenstra (Urhahn Urban Design) en Arjan Raatgever (Platform 31) presenteren de belangrijkste bevindingen van hun (praktijk)onderzoek over organische ontwikkeling en overhandigen de publicaties hierover aan Jop Fackeldey, wethouder van Lelystad en voorzitter van de Fysieke pijler van het stedennetwerk G32.
  • Socioloog Justus Uitermark (Erasmus Universiteit) werpt een kritische blik op de hype rond organische ontwikkeling
  • Storyteller Sahand Sahebdivani maakt de spontane stad invoelbaar in een pakkend verhaal

De middag staat onder leiding van Ruben Maes.