Werken bij het PBL

Bij het Planbureau voor Leefomgeving werken ruim 200 medewerkers. Dit zijn onder andere: biologen, (milieu-)economen, natuurkundigen, planologen, wiskundigen, sociologen, sociaal-geografen, bestuurskundigen en landbouwingenieurs. Deze medewerkers werken in verschillende inhoudelijke sectoren: Klimaat, Lucht en Energie; Water, Landbouw en Voedsel; Ruimtelijke Ontwikkeling en Leefomgevingskwaliteit; Verstedelijking en Mobiliteit; Natuur en Landelijk Gebied; en Integrale Beleidsanalyse Leefomgeving.

Het PBL is een inhoudelijk onafhankelijk planbureau dat organisatorisch onderdeel is van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het planbureau is gevestigd in Den Haag, onder één dak met de andere planbureaus.

Meer weten over werken bij het PBL? Bekijk de video’s van PBL-medewerkers die vertellen wat hen inspireert in hun werk.

External video URL
External video URL
External video URL
External video URL
External video URL
External video URL
External video URL
External video URL
External video URL

Gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie

Bij het PBL vinden we dat iedereen dezelfde kansen moet krijgen om mee te doen en zich te ontplooien. Daarom wil het PBL een plek zijn waar talenten en kwaliteiten van medewerkers optimaal tot hun recht komen. Het diversiteitsstatement laat zien op welke wijze het PBL hier als organisatie invulling aangeeft. 

Vacatures

Plaatsvervangend sectorhoofd Verstedelijking en Mobiliteit

Vind jij het leuk om samen met een collega leiding te geven aan een groep onderzoekers? En ben je geïnteresseerd in complexe maatschappelijke vraagstukken rond verstedelijking en mobiliteit? Dan heeft onze sector 'Verstedelijking en Mobiliteit' een interessante baan voor je!

Lees meer over de vacature Plaatsvervangend sectorhoofd Verstedelijking en Mobiliteit.

Je kunt reageren tot en met 18 augustus.

Sectorsecretaris

Voor onze sector Water, Landbouw en Voedsel zoeken we een nieuwe secretaris. Ben jij goed in plannen en coördineren, sta je als adviseur stevig in je schoenen, en ben je geïnteresseerd in onderwerpen zoals de landbouwproductie, voedselconsumptie, klimaatverandering en watervervuiling? 

Lees dan snel meer over de vacature Sectorsecretaris!

Je kunt reageren tot en met 5 augustus.

Sectorhoofd Ruimtelijke Ordening en Leefomgevingskwaliteit

Ben jij goed op de hoogte van het actuele Nederlandse beleid voor ruimtelijke ordening? Ben je gepromoveerd, en weet jij hoe je andere wetenschappelijk onderzoekers het beste kunt coachen en motiveren? Werk je graag in het krachtenveld van wetenschap, beleid en samenleving? Dan hebben wij een interessante, uitdagende baan voor je!

Lees meer over de vacature Sectorhoofd Ruimtelijke Ordening en Leefomgevingskwaliteit

Je kunt reageren tot en met 31 augustus.

Sectorhoofd Mondiale Duurzaamheid

Voor onze nieuwe sector Mondiale Duurzaamheid zoeken we een inspirerende leidinggevende. Weet jij het beste te halen uit eigenzinnige en professionele onderzoekers? Heb je ervaring met internationaal wetenschappelijk onderzoek op het gebied van klimaatverandering, biodiversiteit of duurzame ontwikkeling? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren naar deze veelzijdige functie.

Lees meer over de vacature Sectorhoofd Mondiale Duurzaamheid

Je kunt reageren tot en met 31 augustus.

Managementondersteuner

Ben jij een kei in het verzorgen van secretariële ondersteuning, maar kun en wil je ook meer dan dat? Werk je graag zelfstandig en zoek je een gevarieerde baan? Kom dan werken bij het PBL!

Lees meer over de vacature Managementondersteuner

Je kunt reageren tot en met 14 augustus.