Archief

Op de websites van het PBL vindt u actuele en betrouwbare informatie over het werkgebied van het PBL. Bent u op zoek naar oudere informatie die niet meer op onze websites staat? Dan kunt u terecht in onze webarchieven.

Waarom webarchieven?

Informatie van de overheid moet goed vindbaar zijn. Dit geldt voor zowel de actuele informatie, als de informatie van vroeger. Oude informatie kan belangrijk zijn voor onze geschiedenis of cultuur. Ook kunnen burgers en bedrijven rechten ontlenen aan de informatie op een overheidswebsite. In een rechtszaak bijvoorbeeld kan informatie van een overheidswebsite als bewijsmiddel worden ingezet.

Daarom worden alle pagina's en volledige websites van het PBL bewaard. Wilt u weten wat er eerder stond op onze websites? Of websites bekijken die we vanwege hun actualiteit verwijderd hebben? Kijk dan in één van onze webarchieven.

Webarchieven

Hoe werkt een webarchief?

Van de websites wordt dagelijks een volledige 'snapshot' gemaakt voor het archief totdat de website vanwege actualiteit offline gaat.

U kunt het webarchief op 2 manieren gebruiken:

  • U kunt door het  webarchief navigeren op een bepaalde dag in het verleden, door op de kalender ( in de grijze balk links op het scherm) een datum te selecteren.
  • Via de zoekbalk (onder de kalender) kunt u het webarchief doorzoeken. De zoekfunctionaliteit van de websites zelf werkt niet in het webarchief.

Vragen?

Mocht u vragen hebben over onze webarchieven dan kunt u contact opnemen via webloket@pbl.nl.