Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

PBL op IABR 2016: hoe werklandschappen veranderen

Nieuwsbericht | 17-03-2016

Op de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR 2016) presenteert het PBL een interactieve installatie waar bezoekers een beeld krijgen van het veranderend werklandschap van Nederland in verleden, heden en toekomst. De 7e editie van de IABR gaat op 23 april 2016 van start.

Thema IABR: the next economy

Thema van deze editie van de IABR is ‘The next economy’. Centraal staat de relatie tussen ruimtelijk ontwerp en economie.

Installatie toont invloeden op werklandschap

Waar en hoe werknemers werken, het aanzien van de gebouwde omgeving en de mobiliteitspatronen zijn de afgelopen decennia sterk veranderd. Met tekst, video en datavisualisatie geeft het PBL een beeld van deze processen. De interactieve installatie laat zien dat niet alleen economische ontwikkelingen en ruimtelijke ordening het werklandschap beïnvloeden. Ook beleid, demografie, mobiliteit, technologie en tijdsgeest laten hun sporen na.

Het werklandschap en de steden zullen blijven veranderen. Hoe precies is moeilijk te voorspellen. Het PBL stelt vragen bij ontwikkelingen  die van invloed kunnen zijn.

IABR, waar en wanneer

De IABR 2016 bestaat uit een tentoonstelling met een doorlopend programma en vindt plaats van 23 april tot en met 10 juli in en rond voormalig pakhuis Fenixloods II in Rotterdam Katendrecht. Hoofdcurator is prof. dr. Maarten Hajer, voorheen directeur van het PBL.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting (070-3288688 of persvoorlichting@pbl.nl).