Bijeenkomst Van bord tot boer: naar een ander voedselsysteem

08-03-2019 | Nieuwsbericht

Tijdens de bijeenkomst 'Van bord tot boer, naar een ander voedselsysteem' presenteert het PBL de studie Dagelijkse kost, hoe overheden, bedrijfsleven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem. De bijeenkomst vindt plaats op 16 april 2019 in Pulchri Studio in Den Haag.

De productie van het voedsel dat Nederlanders eten, heeft een groot effect op de leefomgeving, niet alleen binnen Nederland maar ook in Europa en wereldwijd. De nieuwe PBL-studie Dagelijkse kost geeft antwoord op de vraag hoe overheden, samen met consumenten, ketenpartijen en boeren kunnen bijdragen aan een vermindering van de druk op de leefomgeving.

Over de bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 16 april (start: 14.30 uur) gaan diverse partijen met elkaar in gesprek.

Na de keynote van PBL-directeur Hans Mommaas zal Jan-Kees Goet, secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het eerste exemplaar van de publicatie in ontvangst nemen.

Hierna wordt in twee panels - één vanuit het perspectief van de consument en één vanuit het perspectief van de producent - gediscussieerd over de aangrijpingspunten om te komen tot een duurzaam voedselsysteem. Deelnemers zijn Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Pieter Brooijmans (Suiker Unie), Jolanda Soons (Lamb Weston / Meijer), Hans Dagevos (WUR), André Arfman (NAJK) en Marc Jansen (CBL).

Moderator van de bijeenkomst is Martijn de Greve.

Aanmelden?

U bent van harte welkom op 16 april vanaf 14.30 uur in Pulchri Studio in Den Haag. Aanmelden kan door dit formulier in te vullen. We sluiten rond 17.00 uur af met een borrel.