Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

Presentatie Balans van de Leefomgeving 2012

Nieuwsbericht | 19-09-2012

Op maandag 24 september 2012 om 11:00 uur biedt Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) aan minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de Balans van de Leefomgeving 2012 aan.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om de presentatie en overhandiging van de Balans van de Leefomgeving 2012 bij te wonen. Wel verzoeken we u vriendelijk om, in verband met het aantal plaatsen, u aan te melden via persvoorlichting@pbl.nl.

De Balans van de Leefomgeving 2012 en de bijbehorende website schetsen een beeld van de toestand van de leefomgeving en van de mate waarin het milieu-, natuur- en ruimtelijk beleid zijn doelen realiseert. De Balans laat zien welke opties er zijn om de effectiviteit van het beleid te vergroten.

In het rapport staan zes maatschappelijke systemen centraal die elk van grote betekenis zijn voor de kwaliteit van de leefomgeving: klimaat en energie, voedselvoorziening, landelijk gebied en natuur, waterveiligheid en waterbeheer, bereikbaarheid, stedelijke gebiedsontwikkeling.

Terwijl alle aandacht uitgaat naar de economische crisis, laten de feiten in de Balans zien dat zich mondiaal een ongekende ecologische crisis voltrekt, die op termijn ook grote gevolgen voor de welvaart in Nederland zal hebben. Het PBL identificeert in dit rapport aangrijpingspunten voor een institutionele vernieuwing die welvaart ook in de toekomst weet te combineren met een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving.

De Balans van de Leefomgeving is een tweejaarlijks product van het PBL.

Programma

tijd onderdeel
10.30 Zaal open voor pers
11.00 Aankomst minister Melanie Schultz van Haegen
11.05 Presentatie van de belangrijkste conclusies door Maarten Hajer, directeur PBL
11.30 Overhandiging Balans van de Leefomgeving aan minister Schultz van Haegen
11.35 Reactie van minister Schultz van Haegen
11.45 Plenaire vragen van de pers aan minister en/of PBL
11.55 Vertrek minister, afronding persconferentie
12.00 Tijd voor persoonlijke interviews met onderzoekers en directeur PBL

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting (070-3288688 of persvoorlichting@pbl.nl).