Logo van het Planbureau voor de Leefomgeving
Naar het hoofdmenuNaar de subnavigatieNaar de hoofdinhoud

André van Lammeren per januari 2017 nieuwe onderdirecteur PBL

Nieuwsbericht | 01-11-2016

Dr. ir. André van Lammeren is per 1 januari 2017 benoemd tot onderdirecteur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Hij volgt ir. Reinier van den Berg op, die per 1 februari met vervroegd pensioen gaat.

Dr. ir. André van Lammeren (1964) is sinds april 2013 directeur Bereikbaarheid en Infrastructuur bij de Dienst Water, Verkeer en Leefomgeving bij Rijkswaterstaat. Eerder werkte hij onder meer bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en bij het KNMI. André van Lammeren heeft technische natuurkunde gestudeerd aan de TU Eindhoven. In 1991 is hij gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens is hij klimaatonderzoek gaan doen bij het KNMI.

Zelf zegt hij over zijn overstap: 'Ik heb een grote interesse in de thema’s waar het PBL aan werkt. Als wetenschapper heb ik me in het verleden jarenlang verdiept in de fysica van de klimaatverandering. Daarna heb ik in verschillende functies aan onderwerpen gewerkt waar de kwaliteit van de leefomgeving ook een grote rol in speelde. Ik kijk er naar uit om vanuit het PBL een bijdrage te gaan leveren aan de grote transities die er aan gaan komen.'

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mieke Berkers (via persvoorlichting@pbl.nl).