Wetenschap en beleid verbinden

10-09-2015 | Publicatie

In september 2015 neemt directeur Maarten Hajer afscheid van het PBL. Zijn termijn van 7 jaar zit erop. Dit waren tevens de eerste jaren van het Planbureau voor de Leefomgeving, dat in 2008 ontstond uit de fusie van het Ruimtelijk Planbureau en het Milieu- en Natuurplanbureau. Tijd voor een terugblik.

Hoe heeft het PBL zich ontwikkeld op het grensvlak van wetenschap en beleid? Hoe heeft het zich op de kaart gezet? Wat waren de belangrijkste thema’s? Welke keuzes zijn er gemaakt die mogelijk ook interessant zijn voor anderen?

'Wetenschap en beleid verbinden. Een terugblik op de eerste zeven jaar van het PBL' bevat twaalf korte verhalen uit verschillende geledingen van het planbureau. Ze geven een indruk van het brede spectrum aan ontwikkelingen en vernieuwingen in onderzoeksthema’s, communicatievormen, doelgroepen en het medewerkersbestand. Deze verhalen worden voorafgegaan door een interview met Siebe Riedstra. Als voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft hij de ontwikkeling van het PBL van nabij meegemaakt. Het boekje sluit af met een terugblik van Maarten Hajer op zijn directeurschap.