No net land take - 26 minuten en 34 seconden

De Europese afspraak om netto geen extra land te bebouwen gaat de puzzel van woningnood, landbouwtransitie en klimaatadaptatie nog ingewikkelder maken, stelt PBL-onderzoeker David Evers in deze aflevering van de PBL-podcast 26 minuten en 34 seconden. Per 2050 moet Nederland de netto verstedelijking naar nul hebben teruggebracht, op veel kortere termijn moeten we al voorbereidingen daarvoor laten zien.

‘Nederland is nu Europees koploper buitenstedelijke bebouwing en er liggen nog een heleboel uitbreidingsplannen. Het is een enorme uitdaging om dat te veranderen’, aldus Evers. Op 24 januari 2023 wisselt hij met ruimtelijke ordeningsprofessionalsvan gedachten tijdens een seminar over dit onderwerp.

Deze podcast werd gemaakt door Laura Westendorp en Marc Hanou, beide PBL-ers. Het is de vijfde aflevering van een serie podcasts over de leefomgeving, waarbij het duo verschillende PBL-onderzoekers aan het woord laat en vanuit nieuwsgierigheid en actualiteit bevraagt.

Gerelateerd

Over het onderwerp:

Brede welvaart

Materiële welvaart en ook zaken als gezondheid, onderwijs, milieu en leefomgeving, sociale cohesie, persoonlijke ontplooiing en (on)veiligheid.

Meer over brede welvaart