2 februari: Stadsgesprek over de regio Eindhoven

14-01-2015 | Nieuwsbericht

PBL-onderzoeker David Hamers geeft op maandag 2 februari een inleiding tijdens een debat dat Architectuurcentrum Eindhoven organiseert over de Regio Eindhoven. Hij zal daarbij onder meer putten uit de bevindingen van de recente PBL-studie Kiezen én delen.

Architectuurcentrum Eindhoven organiseert op 2 feburari 2015 een nieuw stadsgesprek in de serie Aantrekkelijk Eindhoven, deze keer over de Regio. Aanleidingen zijn er genoeg. De Ruit rondom Eindhoven/Helmond is geschrapt; het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) houdt in de huidige vorm op te bestaan, en gaat over in Metropool Regio Eindhoven (MRE); en burgemeester Rob van Gijzel hield in de nieuwjaarstoespraak een sterk pleidooi voor bevolkingsgroei naar ‘300.000 plus’ inwoners.

Hoe worden lokale politici betrokken bij zaken rond de regio, welke ideeën leven er, en hoe worden die besproken? Waar ligt de rol van de burgers bij een vraag over bewonersaantallen? En wie weet eigenlijk precies wat SRE was en wat MRE gaat worden?

Praat mee, samen met de inleiders: Wouter van Stiphout, hoogleraar Design & Politics (TU Delft) en directeur van Crimson architectural historians; David Hamers, werkzaam hij het Planbureau voor de Leefomgeving en lector ‘stad en land’, Design Academy Eindhoven; en Jean van Zeeland, werkzaam bij Werkplaats Strategie Ruimte van MRE. Het stadsgesprek wordt gemodereerd door Fulco Treffers.

Datum: maandag 2 februari 2015

Start: 19.30, einde 22.00

Locatie: Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven

Toegang: gratis