Programma Nacht van de Ruimtelijke Metamorfose bekend

Het programma van de PBL-Nacht van de Ruimtelijke Metamorfose is definitief vastgesteld. De avond start met een terugblik op de periode van de Vierde Nota en de Vierde Nota Extra (VINEX) door Ed Nijpels, voormalig minister van VROM, gevolgd door de overhandiging van het eerste exemplaar van ‘De ruimtelijke metamorfose van Nederland 1988-2015’.

Hierna houdt landschapsarchitect en oprichter van West 8 Urban Design & Landscape Architecture, Adriaan Geuze, een presentatie getiteld ‘Het verraad aan de planningstraditie’. Na een kort changement krijgt de zaal vervolgens een aantal vragen voorgelegd op basis van concrete, lopende projecten. Maarten Hajer, directeur van het PBL, sluit af met ‘De toekomst van de planologie in Nederland: accommoderend of anticyclisch?’. Ruben Maes is de moderator van de Nacht.

Locatie en tijden

Het programma vindt plaats in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur), einde: 23:00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten tijdens een informele borrel in de foyer, aangeboden door het PBL.

Aanmelden

Het maximale aantal aanmeldingen is inmiddels bereikt. Verdere aanmeldingen zullen op de reservelijst terechtkomen.

Boek ‘De ruimtelijke metamorfose van Nederland 1988-2015’

Het boek ‘De ruimtelijke metamorfose van Nederland 1988-2015’ is tijdens de borrel te koop in de foyer van pakhuis de Zwijger voor € 24,50. Betaling met pinpas is mogelijk. Liever nu vast bestellen en thuisgestuurd krijgen? Dat kan bij nai010 uitgevers.

Gerelateerd

Over het onderwerp:

Brede welvaart

Materiële welvaart en ook zaken als gezondheid, onderwijs, milieu en leefomgeving, sociale cohesie, persoonlijke ontplooiing en (on)veiligheid.

Meer over brede welvaart