De toekomst van water en klimaat in beeld

16-03-2018 | Nieuwsbericht

Hoe zien de watergerelateerde uitdagingen in de wereld eruit in 2050? Waar zal te veel, te weinig of te vies water een grotere rol gaan spelen? En wat betekenen een groeiende wereldbevolking en klimaatverandering voor de beschikbaarheid van energie, voedsel, sanitatie en migratie. Waar beïnvloedt dit zelfs mogelijk conflicten? Tijdens de bijeenkomst De toekomst van water en klimaat in beeld presenteert het PBL de publicatie The geography of future water challenges.

De bijeenkomst vindt plaats op 19 april 2018 in Pulchri Studio in Den Haag. Aanvang: 15.00 uur.

Na de keynote van PBL-directeur Hans Mommaas zal Cora van Nieuwenhuizen, minister van I&W het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Daarna legt Heleen van der Beek  (Director Resilience, Cordaid) de link met de praktijk en gaat in op diverse projecten die er lopen om het tij te keren. Moderator Henk Ovink (watergezant) interviewt Carola van Rijnsoever (directeur IGG ministerie Buitenlandse Zaken) en leidt de paneldiscussie. Het definitieve programma volgt binnenkort.

Het PBL heeft in samenwerking met Deltares, Wageningen University & Research, IHE-Delft, Clingendael Instituut, de Vrije Universiteit en Universiteit Utrecht de uitdagingen op het gebied van water op een visueel aantrekkelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd in The geography of future water challenges.

Uitgaande van het ‘business-as-usual’ scenario zal de problematiek rond water toenemen, maar er zijn vele mogelijke, geïntegreerde oplossingen waarmee deze trend omgebogen kan worden naar een duurzame, klimaatbestendige en eerlijke wereld.

Aanmelden?

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, vult u dan het aanmeldformulier in.