Flexwonen - 26 minuten en 34 seconden

Het versneld bijbouwen van tijdelijke woningen om de woningtekorten op te lossen blijkt lastig, doelen worden niet gehaald. Gelukkig zien we dat belemmeringen die het plaatsen van flexwoningen vertragen steeds beter worden opgelost, stelt PBL-onderzoeker Jolien Groot in deze aflevering van de PBL-podcast 26 minuten en 34 seconden.

‘Sinds ons onderzoek is uitgebracht zien we dat er constructiever wordt gesproken over de onzekerheden in de financiering van flexwoonprojecten, gemeenten beloven ontwikkelaars bijvoorbeeld dat hun huizen na het project elders een plekje kunnen krijgen, waardoor de investering langer kan renderen. Dat helpt al een hoop. En minister Hugo de Jonge geeft duidelijk aan dat hij vindt dat flexwonen prioriteit heeft. Maar tijdelijke woningen zijn maar tijdelijk. Om de woningcrisis echt op te lossen zou onze minister van wonen dezelfde energie in het creëren van permanente woningen moeten steken.’

Deze podcast werd gemaakt door Laura Westendorp en Marc Hanou, beide PBL'ers. Het is de zevende aflevering van een serie podcasts over de leefomgeving, waarbij het duo verschillende PBL-onderzoekers aan het woord laat en vanuit nieuwsgierigheid en actualiteit bevraagt.

Gerelateerd

Over het onderwerp:

Wonen en ruimte

Onderzoeken over de woningmarkt, de woningvoorraad en de woonomgeving.

Meer over wonen en ruimte