Analyse verkiezingsprogramma’s PBL & CPB - PBL-podcast 26 minuten en 34 seconden

Bijna alle partijen vinden het aanpakken van armoede belangrijk, net als het tegengaan van broeikasgassen en het vergroten van de bereikbaarheid. Verder zijn er vele verschillen in de verkiezingsprogramma’s die de onderzoekers van de planbureaus CPB en PBL onderzochten. Dat vertelden Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Planbureau, en Marko Hekkert, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, in de veertiende aflevering van de PBL podcast 26 minuten en 34 seconden.

“Het was een intens traject, na het vervroegd uitschrijven van de verkiezingen”, aldus Pieter Hasekamp. Acht partijen deden mee met de analyse van het CPB, vijf bij het PBL. De afgelopen maanden is bij beide planbureaus hard gewerkt om de voorstellen van de partijen te analyseren en met elkaar te vergelijken. Nieuwtje: de volgende analyse van de verkiezingsprogramma’s wordt als het even kan door de planbureaus sámen gemaakt.
Dit gesprek werd gevoerd door Laura Westendorp en Marc Hanou, beide PBL-ers. Het is de veertiende aflevering van een serie podcasts over de leefomgeving.

Gerelateerd

Over het onderwerp:

Verkiezingen en formatie

In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer biedt het Planbureau voor de Leefomgeving politieke partijen aan om hun verkiezingsprogramma te laten analyseren.

Meer over verkiezingen en formatie