In gesprek over stedelijke natuur

13-09-2018 | Blog entry

Welke rol heeft natuur in de stedelijke omgeving, en wat is ervoor nodig? Het PBL is onderdeel van het consortium Naturvation dat hier onderzoek naar doet. Tijdens de openingsdag van de EU Green Week hebben we verschillende belanghebbenden geïnterviewd, waaronder de eurocommissaris voor natuur en milieu, maar ook beheerders van stadstuinen.

In 4 filmpjes verzamelden we hun antwoorden. De filmpjes zijn grotendeels in het Engels. Ze zijn onderdeel van een MOOC (massive online open course) over stedelijke natuur.

Natuurvriendelijke oplossingen hebben meerdere voordelen voor verschillende partijen. PBL vroeg een aantal van deze stakeholders naar de problemen die volgens hen op een natuurvriendelijke manier kunnen worden aangepakt.
Verschillende natuurvriendelijke oplossingen vragen om verschillende soorten ondersteuning. PBL vroeg aan stakeholders wat zij denken dat nodig is om natuurvriendelijke oplossingen te behouden en te realiseren.
Natuurvriendelijke oplossingen hebben veel voordelen voor verschillende partijen. PBL vroeg stakeholders wie er betrokken zijn of zouden moeten zijn bij de totstandkoming van natuurvriendelijke oplossingen.
Natuurvriendelijke oplossingen bestaan vaak uit innovatieve manieren voor het omgaan met de natuur in steden. PBL vroeg stakeholders naar de innovaties die zij voor de toekomst verwachten en waarom visies zo belangrijk zijn.