Eco-innovaties: Zon-PV-technologie

Nederlandse bedrijven ontwikkelen diensten en producten die de samenleving duurzamer kunnen maken. Ze brengen oplossingen op de markt voor een duurzamer voedselproductie, waterzuivering, de opwerking van afval naar grondstoffen en voor zonne- en windenergie. Dit artikel is gewijd aan zonne-energie. Herin leest u hoe de deskundigen op het gebied van zonnestroomtechnologie aankijken tegen het belang van een thuismarkt voor export van eco-innovaties.

Is Nederland ook in staat om die eco-innovaties te exporteren en er zo extra geld mee te verdienen? Welke factoren op de thuismarkt zijn daarvoor van belang? En, als het kabinet inderdaad wil vergroenen en verdienen, hoe kan de overheid daaraan bijdragen?

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) probeert deze vragen te beantwoorden in het rapport Het belang van een thuismarkt voor de export van eco-innovaties. Daarvoor zijn gesprekken gevoerd met negentien sleutelfiguren uit bedrijfsleven, wetenschap en beleid op het gebied van zaadveredeling en pootgoed, technologie voor waterzuivering, windenergie, zonne-energie en afvalscheiding.

Auteurs

Alexander van Vooren, Bart Wesselink

Kenmerken

Publicatietitel
Eco-innovaties: Zon-PV-technologie
Publicatiedatum
30 augustus 2016
Publicatie type
Publicatie
Productnummer
2534