Een mondiale afname van vleesconsumptie kan een behoorlijke bijdrage leveren aan vermindering van broeikasgasemissies. Daardoor kunnen de kosten van klimaatbeleid fors lager uitvallen. Dit blijkt uit…
Vlees, vis en zuivel: opties voor verandering in productie en consumptie
De consumptie van dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel is de afgelopen vijftig jaar sterk toegenomen in de Europese Unie. Deze is hier nu twee maal zo hoog als het mondiale gemiddelde. De…
Dit rapport over de slachterijen en vleeswarenindustrie is gepubliceerd binnen het Samenwerkingsproject Procesbeschrijvingen Industrie Nederland (SPIN). In het kader van dit project is informatie…
Opeens staat vlees in het midden van de belangstelling: de Tweede Kamer behandelt het burgerinitiatief 'Stop Fout Vlees', Elsevier wijdt er een omslagartikel aan en de documentaire 'Meat the truth'…
Als alle inwoners van de Europese Unie de helft minder vlees, zuivel en eieren eten, dan daalt de uitstoot van broeikasgassen met 25-40% van de landbouwgerelateerde emissies. Deze landbouwemissies…
De prijs van proteïnen: Landbeslag en CO2-voetafdruk van vlees, zuivel, vis en vleesvervangers
De productie van vlees, zuivel en vis heeft grote effecten op natuur en milieu. Er zijn echter grote verschillen tussen de verschillende producten, zowel wat betreft gebruik van landbouwgrond als…
Een mondiale afname van vleesconsumptie kan een behoorlijke bijdrage leveren aan vermindering van broeikasgasemissies. Daardoor kunnen de kosten van klimaatbeleid fors lager uitvallen.
Opeens staat vlees in het middelpunt van de belangstelling: de Tweede Kamer behandelt het burgerinitiatief 'Stop Fout Vlees', Elsevier wijdt er een omslagartikel aan en de documentaire 'Meat the truth...
Als alle inwoners van de Europese Unie de helft minder vlees, zuivel en eieren eten, dan daalt de uitstoot van broeikasgassen met 25-40% van de landbouwgerelateerde emissies. Deze landbouwemissies...
Vlees, vis en zuivel: opties voor verandering in productie en consumptie
De consumptie van vlees, vis en zuivel is de afgelopen vijftig jaar sterk toegenomen in Europa en is nu twee maal zo hoog als het mondiale gemiddelde. Dit leidt tot een groot ruimtebeslag...